Aschanlogo
Kiinteistönvälittäjä, Lkv

Mitäs sitä isona tekisi?

Tätä Henrik mietti muutama vuosi sitten. Kun maakuntalehden ilmoituksessa haettiin kiinteistönvälittäjää, hän pisti paperit vetämään. Välittäjänä hän aloitti vuoden 2010 alkupuolella ja pääsi heti hyödyntämään niin rakennusmestarin koulutuksessa kuin rakennusalan töissäkin kertynyttä tietämystä. Artenomiopinnot sekä vuodet muotoilijana sekä käsityöläisenä olivat virittäneet esteettistä näkemystä, jota alalla myös tarvitaan. Ajattelua yhdessä asiakkaan kanssa sekä sen tunnistamista, mitä mahdollisuuksia kullakin kodilla on.

Kiinteistövälittäjän työ vaati myös lisätaitoja. Piti oppia arvioimaan myytävän kohteen realistinen markkina-arvo ja kaikki, mikä siihen vaikuttaa. On osattava selvittää myyntiin tulevan mummonmökin tontin rajat ja varmistettava omistusoikeus. Maakaarta, rasitteita, osuuksia ja oikeuksiakin pitää tuntea, kuten myös kiinnityksiä ja vakuuksia sekä kiinteistöverotusta. Henrik opiskeli asiapaperipuolta ja luki lakia sekä kiinteistöedustajan että laillistetun kiinteistönvälittäjän koulutuksissa. Kauppakamarin LKV-näyttökokeen hän suoritti marraskuussa 2010. Hän työskentelee yrittäjänä HUOM!- kiinteistönvälitysketjun Mikkelin yksikössä.

”Kiinteistönvälittäjänä haluan kokeilla erilaisia työtapoja. Käytän malleja asuntokuvauksissa, teetän videoita, hyödynnän sosiaalista mediaa ja kokeilen lukuisia uusia asioita. Ajan merkkejä on seurattava - myös kiinteistönvälitysala muuttuu tulevina vuosina voimalla!”

Henrik Aschan HUOM!-sivuilla
Huom! Huoneistomarkkinointi
Henrik Aschan :: Gsm +358 (0)400 540 704 :: Koivakkalantie 909, 50670 Otava ::